SH520022.JPG I går havde Anja fra Tyskland inviteret nogle stykker fra kaikan til at besøge 5. og 6.-klasse fra en folkeskole i Chiyoda-ku i Tokyo, og det gik ikke stille af sig. Vi spiste først frokost sammen med børnene, bestående af noget mærkelig smagsløst vælling og ris serveret fra kæmpe bøtter, lidt i stil med hvad jeg forestiller mig man kunne blive serveret i hæren. Herefter skulle alle børnene gøre rent, og så var der frikvarter og dermed slagsmål-lignende legen rundt med særligt de hyperaktive drenge. Her fik jeg så også lejlighed til at opleve begrebet "kancho". Jeg havde hørt om fænomenet men troede egentlig ikke rigtig på det før jeg oplevede det på egen krop. Kancho består i at man folder sine hænder i "pistol-form" og så derefter (fra barnehøjde) støder sit offer med fuld kraft i...bagdelen...! Ja, man tror det er løgn, men man skulle være noget om sig for at undgå det djævelske angreb. Efter frikvarteret var der et arrangement hvor børnene gik rundt til hvert enkelt lands repræsentant og skulle stille spørgsmål (hvad for nogle fugle har vi i Danmark? Og hvad hedder de på japansk). Det var også ganske underholdende, der findes alle typer børn i den alder, en bebrillet dreng blev ved med at stille det samme spørgsmål om ris ("jamen, spiser I slet ikke ris?"), en pige sad blot og stirrede på mig uden at sige noget, en tredje ville vide hvilke dyr der havde eksisteret længst tid i Danmark (øh?). Arrangementet sluttede med nogle flere spørgsmål fra forældre og en præsentation af en lærer om en pige der havde haft kræft. En meget rørende historie der dog var lidt svær at koncetrere sig om, da det var hundekoldt i gymnastik-salen hvor vi sad og ingen af os havde haft lejlighed til at være på toilettet siden vi ankom! Havde desværre ikke rigtig nogen lejlighed til at tage billeder udover det ovenstående, men det kan være nogle andre sørgede for det...?

Comment