sotsu_2.JPG I dag var der "graduation ceremony" på Tokai Universitet, og læssevis af studerende mødte op i jakkesæt og kimono.

sotsu.JPG

sotsu_1.JPG

Det var sådan set også min beståelses-ceremoni i dag, da jeg afslutter mit 1-års japansk kursus. Jeg fik også et vældig fint diplom:

sotsu_3.JPG

Det får nu engang de kopisider fra RUC man selv skal ringe og bestille til at blegne. Men jeg havde nu alligevel lidt svært ved at dele den følelse af at have opnået noget særligt, som alle de "rigtige" universitetsstuderende måtte have. Det er jo ikke fordi at det, at bestå et 1-års japansk kursus, har nogen speciel værdi som sådan. Eller det lyder måske forkert at sige, for selvfølgelig er jeg blevet bedre til japansk osv. men det har nu været en mere flydende, umærkelig process, så dagen i dag bar for mig ikke nogen særlig betydning. Desuden var det regnvejr og jeg skulle på arbejde. Men det var da flot at se de mange kimonoer og efter hoved-ceremonien var der pizza og sushi. Gæt hvilken ret jeg straks kastede mig over.

sotsu_4.JPG

3 Comments