hanabi1 Det er blevet sommer og derfor også tid til de talrige fyrværkeri-shows ("hanabi-taikai"), som japanerne iført sommerkimono flokker til som gale. Der er indtil flere hver eneste dag og i dag kom turen til Atsugi, der ligger 15 minutter herfra. Hanabi-taikai er ikke "bare" et fyrværkeri-show, men tager form af en st?rre festival hvor der er boder med mad og liv i gaden.

hanabi2

Atsugi-showet er eftersigende et af de største i Kanagawa med 10.000 raketter der affyres over Sagamigawa-floden og var da også ganske imponerende. Desværre er det jo altid hundesvært at tage ordentlige fotos af fyrværkeri, de flotte eksplosioner kommer altid når man ikke er klar og det bliver jo ikke nemmere af at det er en mobiltelefon man bruger, så billedet ovenfor er hvad det kunne blive til.

hanabi3

Til slut er der selvfølgelig hjemturen der til de større hanabi-taikai godt kan være lidt af et mareridt når alle pråver at komme hjem på en gang. Det var dog ikke så slemt i dag, men stationen var nu godt proppet.

Comment